Földünkön nagyon sokféle fűszer található,melyeknek nagy részét nem használják a konyhában mert nem ismerik őket.De használják őket bátran,mert a "puding próbája az evés" ,ha nem probálják ki legalább egyszer,akkor nem fogják megtudni soha, hogy milyen gazdag íz- és illatvilágunk van.
Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a legtöbb fűszer gyógyító hatású és vitaminokban igen gazdag.A magyar és külföldi fűszereket egyaránt használjuk fel étkezéseinkhez!A magyar fűszerek sokkal aromásabbak, illatosabbak és tápértékben gazdagabbak, mint a trópusi fűszerek.
Az édesítőszerekkel, ételízesítőkkel,hagymákkal, ízesítő gombákkal, ecetekkel, fűszerkeverékekkel nap mint nap találkozunk és használjuk őket.Mégsem tudjuk, hogy a kristálycukor a "fehér halál".A kristálycukor helyett egézségessbb a méz,a barnacukor, az édesítőszerek.A boltokban nagy váubhga8d5
lasztékban megtaláljuk őket.
A sórol se tudunk sokat, pedig a sóbol se mindegy melyik fajtát veszük.A jódozott sót ajánlott inkább választani, de ebből is mérsékelten kell fogyasztani mert emeli a vérnyomást.
Fűszerezzenek bátran de mindig mésrsékelten!