Só:
A só a legtöbb ételünk ízesítője.Élvezhetővé teszi az ízetlen ételt, étvágykeltő, megindítja az emésztőnedvek elválasztását, és konzervál.A tengeri só a legjobb minőségű, mert a nátrium klorid 100%-ig jelen van benne.De a tengeri sóban a nátrium klorid mellet még számos nyomelem található.A vegetáriánusoknak napi 5-8 gramm sót ajánlott bevini a szervezetükbe.Azonban akik húst is fogyasztanak azok csak 2-3 grammot fogyasszanak.Sajnos sokan ennél többet visznek be a szervezetükbe, és ez felborítja a szervezet egyensúlyát.Hazánkban Sárváron található só, amely a világon a leggazdagabb a nyomelemekben.
Kristáylcukor "fehér halál" :
A kristálycukrot cukorrépából és cukornádból nyerik.A kristálycukor fogyasztása egézségkárosodást okoz.Az emberi szervezetnek egyáltalán nincs szüksége rá.a szervezet cukorszükségletét bőven be tudjuk jutattni az elfogyasztott zöldségekből és gyümölcsökböl.A kristálycukor fogyasztás cukorbetegséget,fogszuvasodást,izületi gyuladást,gennyömlést,asztmát,elmebajt,idegrendszeri betegséget és elhízást okozhat.
Barnacukor:
A kristálycukornál csak egy fokkal jobb, de ez sem igazán ajánlott, mert sokszor a kristálycukor színezésével nyerik.Beltartalmi értéke csak pár százalékkal jobb a kristálycukornál.
Méz:
A méz hamar felszívódó magas szénhidrát tartalmú, alacsony ásványi anyag és nyomelem tartalmú.Közvetlenül a vérben szívódik fel.Kitünő fáradtság leküzdésére, csontképző, erősíti a gyenge szervezetett és elősegíti a szív müködését.A hamisitatlan méz szalagszerűen folyik le .A kristályosodás annak a jele hogy a méz valódi.A kristályosodott mézet a végtelenségig lehet tárolni.